האם חשבתם פעם, על מה אתם יושבים או ישנים באמת? רכשתם ספה, כרית נוי, ראיתם את המילוי שלהם? חומרי המילוי לא פחות חשובים מהמראה החיצוני של הרהיט או הריפוד. הם אלו שיתמכו בנו במשך שנים. בפוסט זה אסביר על ההבדלים בין חומרי המילוי השונים.
חומרי מילוי לכריות נוי וכריות שינה
חומרי המילוי הנפוצים ביותר הם חומרים טבעיים כמו פלומה/נוצות וכותנה, או סינתטיים, כמו הולופייבר ואקרילן.
הולופייבר הוא חומר חלול כדורי, המבוסס על סיליקון, ששומר על נפחו לאורך שנים ואף ניתן לרענן אותו. לכן, את כריות המילוי ממנו, אני תופרת תמיד עם רוכסן.
במידה ויש לכם כרית מהולופייבר ואתם מרגישים שהחומר התכווץ מעט, ניתן להכניס יד לכרית מילוי ו"לפורר" את החומר בין אצבעות. החומר הינו היפואלרגני. הרמה הכי איכותית של חומרים סינתטיים נקראת קומפורל. זהו החומר שאני משתמשת בו למילוי כריות נוי וכריות גב לספות. ניתן לכבס אותן במכונת כביסה, כביסה עדינה ללא סחיטה.
נוצות בכריות מילוי מעניקות תחושה מחבקת, והן אווריריות יותר. יש בהן רכות שונה, מחבקת יותר מחומר סינתטי שהוא מרגיש קצת קפיצי. ניתן להשתמש במילוי נוצות בכריות מושב וגב של ספות (טרנד לא חדש ומוכר ללקוח ישראלי מספות איטלקיות ולא רק). כדי להחזיר נפח לנוצות, כדי יש צורך לאוורר את כריות המילוי עם ולייבש בשמש.
ניתן להשתמש גם בחומר מעורב. אני אישית מאוד אוהבת לישון על כריות שהן חצי נוצות חצי קומפורל. הנוצות מעניקות אווריריות, והקומפורל נותן נפח.
מתי משתמשים בחומרי המילוי השונים?
כריות מילוי ניתן לתפור עם מחיצה, כך שהחומר לא ירד בתוך כרית, יתמוך אותה ויתן תמיכה מרבית לגב. אלו כריות ששמים כמילוי בכריות גב של ספה, אך ניתן להשתמש בהן גם בכריות גב של פינות ישיבה כאשר אין גב מעץ, או כריות נוי.
הכריות שלי הן דחוסות. לדגומה, כרית בגודל 45 סמ שוקלת לפחות 430 גרם. יחד עם זאת, מעל גודל 60 סמ רצוי לקחת כרית מילוי שהיא בכמה סנטימטר גדולה יותר מכיסוי על מנת למלא את הפינות
חומרים כמו כותנה או אקרילן, הם חומרים שנועדו להיות שטוחים, עדיף להשתמש בהן בשמיכות קיץ/מעבר, או לעטוף את הספוגים של הספות והכורסאות. עטיפה כזאת נותנת צורה עגלגלה יותר לספוג, ומעניקה תחושה נעימה וקפיצית ברגע שמתיישבים.
אירה, המידע מאוד שימושי, כתוב בצורה מקצועית וברורה.
תודה